בעמוד זה מוצגות מטבעות עתיקות אשר נמצאו בחפירות ארכיאולוגיות בישראל. חלקן הוטבעו באזורנו וחלקן היו בשימוש באזורנו גם אם הוטבעו בארצות זרות. המטבעות מוצגות בסדר כרונולוגי החל מהקדומה ביותר. העמוד בחיתוליו ויגדל בהדרגה.
מטבע כסף מהעיר היוונית קיזיקוס שהייתה במיסיה שבאסיה הקטנה, לחוף ים מרמרה. בצידה האחד חזיר בר ובצידה השני ראש אריה. מאה שישית לפני הספירה.
מטבע כסף (טטרדראכמה) אתונאית שהייתה נהוגה גם באזורנו החל מהמאה החמישית לפני הספירה. מטבע זו היא המקבילה של הדולר בעת העתיקה והייתה נהוגה ומקובלת באזורים נרחבים בעולם הישן. בצידה האחד מופיעה האלה אתנה ומצדה השני כוס החורבות Athene noctua. משמאלו ענף זית ומימינו המילה ΑΘΕ (קיצור המילה ΑΘΕΝΑΙΟΝ שמשמעותה 'של האתונאים'). מאוחר יותר בתקופה הפרסית משמש דגם המטבע לטביעת מטבעות מקומיות בעלי אותו הסגנון. בפחוות יהודה הוטבעה מטבע זעירה דומה אך עם הכיתוב 'יהד' בעברית עתיקה.
מטבע כסף בעריך אובול של העיר אשדוד. בצידה האחד דמות בסגנון פלישתי ובצידה השני פר ומעליו האותיות 'אשד' כאשר ראשו של הפר מייצג את האות א'. 390-420 לפנה"ס.
מטבע כסף (בעריך שמינית השקל) פיניקית (צידון) של המלך 'Abd-'Ashtart II מאמצע המאה הרביעית לפני הספירה. בצידה האחד סירת משוטים פיניקית ובצידה השני מלך נלחם באריה העומד על רגליו. תקופת השלטון הפרסי.
מטבע כסף (בעריך שמינית השקל) פיניקית. הוטבעה בגבל תחת המלך Aynel בשנת 333 לפנה"ס. בצד שמאל, אריה טורף שור. בצד ימין סירה פיניקית ומתחתיה היפופוטם (היצור המיתולוגי). תקופת השלטון הפרסי.
מטבע כסף (בעריך טטרדרכמה) של מלך מצרים התלמאית – תלמי הראשון (סוטר ביוונית), מייסד שושלת תלמי. חי בשנים 367 לפנה"ס עד 283 לפנה"ס. לאחר שכבש אלכסנדר הגדול את מצרים ב-332 לפנה"ס, הוא הקים את העיר אלכסנדריה ומינה את תלמי, שהיה אחד ממצביאיו, לסטראפ (נציב) מצרים. על המטבע מובע ראשו של סוטר ובצידה השני עיט עומד על ברק.
מטבע ברונזה של המלך אנטיוכוס הרביעי. המטבע הוטבעה בעיר עכו-פתולמאיס (עכו של היום) בין השנים 174-175 לפנה"ס. בצידה האחד ראשו של אנטיוכוס ובצידה השני אלת הניצחון ניקה רוכבת על כרכרת לחימה רתומה לסוסים.